Neem contact op met mij via:Studio akoestiek

Studio akoestiek is akoestiek op het hoogste niveau. Het is immers zo dat in een opname studio het “origineel” geproduceerd wordt en in de mixstudio de opname geoptimaliseerd wordt zodat deze uiteindelijk op de geluidsdrager gezet kan worden. Hierbij bepaalt de geluidstechnicus met de artiest hoe de uiteindelijke mix gaat klinken.

Wanneer de akoestiek in de opnameruimte niet goed is zal het musiceren niet prettig zijn. Muzikanten moeten een bepaalde feedback terugkrijgen www.buyessaywebsite.com/thesis-proposal/ van de ruimte om hun optimale prestatie neer te zetten. Eenmaal opgenomen moet in de mixruimte het totale plaatje worden samengesteld. Wanneer in de mixruimte de klankkleur niet neutraal is zal de engineer dit in de mix vertalen naar een verkeerde interpretatie van het geheel. Door de ruimte akoestisch neutraal te tunen is er tijdens het mixen altijd een eerlijk geluidsbeeld en zal de opname op een correcte manier op de geluidsdrager komen te staan.

Akoestiek is net als ventilatie, verwarming of koeling onmisbaar in ons leven. De mate van absorptie is voor iedere ruimte anders. De doelstelling van de ruimte en het volume, zijn de meest belangrijke factoren in het bepalen van de hoeveelheid absorptie. Bij het langdurig verblijven in een ruimte met slechte akoestiek zal onze gezondheid hier onder lijden. Maar ook de kwaliteit van een weergave van film of muziek zal niet tot zijn recht komen in een akoestisch slecht vormgegeven ruimte.
Door een goede aanpak kan men niet alleen optimaal genieten van muziek en filmweergave maar ook zeer comfortabel werken.

Products

Nieuws