Neem contact op met mij via:







HiFi akoestiek

Een goed akoestisch plan is onmisbaar bij het ontwerpen van een goede HiFi luisterruimte. Hierbij gelden weer andere normeringen voor de mate van akoestische demping dan bij bijvoorbeeld Home Cinema of opnamestudio.

Harde vlakken op de vloer, aan het plafond en wanden zorgen voor verkleuring van het geluid en vertroebeling van het geluidsbeeld op de luisterpositie. Door op deze reflecterende oppervlaktes panelen te hangen wordt kamfiltering geëlimineerd. Wanneer het mogelijk is om tijdens het voortraject writemyessayquick.com/book-report van de bouw de luisterruimte al akoestisch te ontwerpen, dan is Boldz akoestisch stucwerk een oplossing. Eenmaal goed aangepakt zal een dergelijke ruimte een reflectie loze weergave garanderen op de luisterpositie en de muziek laten klinken zoals de artiest deze bedoeld heeft.

Akoestiek is net als ventilatie, verwarming of koeling onmisbaar in ons leven. De mate van demping is voor iedere ruimte anders. De doelstelling van de ruimte en het volume, zijn de meest belangrijke factoren in het bepalen van de hoeveelheid absorptie. De kwaliteit van een weergave bij film of muziek zal niet tot zijn recht komen in een akoestisch slecht vormgegeven ruimte.
Door een correcte akoestische aanpak kan men wel optimaal genieten van de muziek en filmweergave.

Nieuws